Aki hangosabban kiabál

Igehely:
1. Királyok 3. rész 16-28 versek

Abban az időben Salamon királyhoz jött két nő, akik egy házban laktak. Egy időben szültek és mind a kettőnek fia született.
Az egyik véletlenül agyonnyomta a sajátját éjszaka, és amikor erre rájött, kicserélte a halott fiát a másik nő élő csecsemőjére.
A másik asszony a reggeli fényben látta meg, hogy a halott gyermek nem is az övé.
Hosszasan hajtogatták a királynak mind a ketten, hogy tegyen igazságot és mind a kettő magának követelte az élő gyermeket.
A király hozatott egy kardot és úgy döntött, hogy vágják ketté a gyermeket, így az egyik fele az egyiké, a másik fele a másik asszonyé lehet.
Az egyik nő beleegyezett a gyermek kettévágásába, míg az igazi Anya lemondott a gyermekéről, nehogy annak bántódása essék és így kiderült az igazság.
Voltál már olyan helyzetben, amikor ketten kétfelől bizonygatták az igazukat neked, de Te nem voltál képes eldönteni, hogy ki mondja a valóságot?
Kinek hittél?
Annak, aki hangosabban kiabált, vagy annak, aki csendesen elmondta a tényeket?
Le tudnál mondani az igazságodról azért, hogy a másikban/másokban ne okozz kárt? Felismered, amikor valaki ezt teszi, vagy hagyod, hogy a „hangosabban kiabáló” meggyőzzön téged?
Mit gondolsz, milyen hatással vagy másokra akkor, ha kiabálsz, vagy erőszakoskodsz? El fogják hinni, hogy neked van igazad?
Te képes lennél rábízni Istenre az ítéletet?

Banka Csilla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük