Emberek kérnek Téged

Voltak időszakok, pillanatok, amikor azt hittem, hogy már nem, de aztán mégis rá kellett jönnöm: Ott benn mindig egyedül vagyok!

Voltak, vannak barátaim és voltak, vannak mély beszélgetéseink, amikor azt hittem, hogy most már megérkeztem abba a lelki közösségbe, ahol megértenek és szeretnek. Azt hittem, már nem vagyok egyedül!

Voltam szerelmes… többször is… és akkor mindig azt reméltem, hogy most már ketten vagyunk, már társas vagyok… de végül kiderült, hogy ott benn mindig egyedül vagyok! Ő nem Én!

Szültem gyermekeket és azt gondoltam, hogy amikor a testemből test lett, akkor már nem vagyok egyedül, hiszen belőlem lett! …de szülőként rájöttem, Nekik a saját életüket kell élniük és megérteniük.

Mi emberek végül megtapasztaljuk, hogy a legnagyobb tömegben is, vagy talán ott a leginkább: mindig egyedül vagyunk!

A gyermekkorom elmúlt és nem várhatom senkitől sem, hogy legyen apám helyett apám, anyám helyett anyám és biztonságban, nyugalomban ringassanak a karjukban egész nap, hogy én ne féljek az élettől… de hát ez akkor sem, gyerekként sem volt így!

Végül elkezdtem keresni! Kerestem a munkában, kerestem a tudásban, kerestem különböző tanokban… kerestem a könyvekben, a zenében, kerestem a filmekben, kerestem az interneten… kerestem az önképzésben, a személyiségfejlődésben, a pszichológiában, a coachingban! Pillangót kergettem mindenhol!

Minél görcsösebben akartam megtalálni és elkapni, annál nagyobb ürességet markoltam! Annyira egyedül voltam, annyira fájt, hogy már nem bírtam elviselni és lemondtam magamról! Sírtam, zokogtam, kiabáltam, vergődtem és semminek nem volt értelme! Az életnek sem.

Végső kétségbeesésemben üzletet ajánlottam NEKI, akiben nem hittem: „Ha megmutatod a kivezető utat, megígérem, hogy mindent megteszek, amit kérsz érte!” …és lemondtam mindenről, mert nem volt értelme!

Jézus megtalált és megszólított! Bekopogott a szívembe, én pedig ajtót nyitottam Neki és beengedtem! Hirtelen kitárult a MINDEN! Ketten vagyunk a szívemben: Ő meg Én! Már nem vagyok egyedül!…és betódultak sokan mások, és sok minden más! Csordultig van a szívem, túlcsordultig!

Miért tartanám vissza, jut másnak is belőle! Az edénye lettem és MINDENT megkaptam, pedig már nem kerestem!

„Ha a földbe esett gabonamag el nem hal, csak egymaga marad; ha pedig elhal, sok gyümölcsöt terem. Aki szereti a maga életét, elveszti azt, és aki gyűlöli a maga életét e világon, örök életre tartja meg azt.” (Jn. 12.24-25.)

„Közel van hozzád az Ige, a szádban és a szívedben van: azaz a hit beszéde, amelyet mi hirdetünk.

Mert ha a te száddal vallást teszel az Úr Jézusról, és szívedben hiszed, hogy az Isten feltámasztotta Őt a halálból, üdvözülsz.

Mert szívvel hiszünk a megigazulásra, szájjal teszünk pedig vallást az üdvösségre.” Róma 10. 8-10.

Ha biztonságban és szeretetben akarsz lenni, akkor hangosan és hittel olvasd fel a következő imát.

„Ima az üdvösségért:

Hiszem, hogy Jézus Istennek fia.

Hiszem, hogy Jézus meghalt az én bűneimért.

Hiszem, hogy Jézus feltámadt a halálból az én megigazulásomért.

Kérlek Jézus, legyél az én Uram, Megváltóm és Gyógyítóm!

Meg vagyok váltva! Újjászülettem Krisztusban. Az Ő Szent Vére megtisztított minden bűntől.

Köszönöm Úr Jézus az örök életet! Ámen!”

Banka Csilla