Korona nélkül

Téged ez a történet nem fog érdekelni, ha nincsenek tévedéseid, ha nem bizonytalankodsz és nem szoktál néha félni. Ne is olvasd tovább!

• „Nem vagyok rá képes!”
• „Kevés vagyok!”
• „Hülye vagyok!”
• „Kövér vagyok!”
• „Buta vagyok!”
• „Béna vagyok!”
• „Alkalmatlan vagyok!”
• Stb…

Ismerős? Te melyiket mondogatod magadban és magadnak?
Az állatok és a kicsi gyerekek nem… A felnőtt és majdnem felnőtt ember az, aki képes rá, hogy úgy éljen (vagy haljon), hogy bármilyen okból utálja, lenézze, gyűlölje saját magát! A gyerekeink úgy nőnek fel, hogy ERRE megtanítjuk őket.
Évekig hajtogattam magamnak, hogy „szeretem magam” (ahogy Szabó Péter ajánlotta), de nem változott semmi! Továbbra is lenéztem magam. Aztán a „mi lenne, ha szeretném magam?” mondattal kísérleteztem, de ez sem jött be! Maradt az állandó probléma saját magammal.
Próbálkoztam rengeteg dologgal. Motivációs könyvekkel, előadásokkal, tréningekkel, pszichológussal, coachinggal, rengeteg pénzt elköltve ezekre.
A hit nélkül mind üres!
„És nevele az Úr Isten a földből mindenféle fát, tekintetre kedvest és eledelre jót, az élet fáját is a kertnek közepette, és a jó és gonosz tudásának fáját. (Mózes I. 2.9.)
…És parancsola az Úr Isten az embernek, mondván: A kert minden fájáról bátran egyél.
De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél, mert amely napon eszel arról, bizony meghalsz.” (Mózes I. 2.16-17.)
Eljött a pillanat, amikor a lelkemben meghaltam.
A HIT SEGÍTETT EGYEDÜL!
Bennünk van Ádám, Éva, a kígyó, de az Úr sem hagyott el bennünket, csak meghúzta a határvonalakat szeretetből. A saját érdekünkben kiűzettünk az Édenből, mert mi akarjuk eldönteni, hogy mi a jó és mi a rossz!
…mert MI, EMBEREK TUDJUK! Mi akarunk irányítani mindent! A természetet, az éghajlatot, az élővilágot, a szárazföldet, a tengereket, a vírusokat, a baktériumokat és nem utolsó sorban a többi embert! MINDENT ÉS MINDENKIT! Csak a saját gondolatainkat nem tudjuk kordában tartani! Nem tudunk megfelelni magunknak!
Te döntöd el, hogy kinek/minek adsz teret magadban: Ádámnak, Évának, a kígyónak, vagy Istennek. Megkaptuk a szabad akaratot, de nem mi vagyunk a „királyok”! Nincs koronánk! Hála Istennek!
„Fiam! Az én tanításomról el ne felejtkezzél, és az én parancsolataimat megőrizze a te szíved
… Életnek fája ez azoknak, akik megragadják, és akik megtartják boldogok!” (Példabeszédek 3.1-18.)

Banka Csilla

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük